Tom werd op 12 juli 1978 geboren te Geel. Als kind was Tom reeds zeer muzikaal. Hij volgde een opleiding orgelist aan de stedelijke muziekacademie van Geel en zong mee in het jeugdkoor van Sint-Dimpna, alwaar hij de laatste jaren van hun bestaan ook het orgel voor zijn rekening nam.

In 1995 gaf Tom, samen met Lieve Van Gorp, zijn allereerste optreden, een orgelconcert, in de kerk van Geel-Ten Aard. Lieve en Tom lieten het brede publiek kennismaken met het orgel, ze wilden aantonen dat je naast de zware orgelmuziek ook leuke dingen kan doen met een orgel. Voor het eerst liet Tom ook horen dat hij als zanger ‘t één en ‘t ander in zijn mars had.
Herwig Maes, voormalig dirigent van het jeugdkoor van Sint-Dimpna en later dirigent van het Conamus mannenkoor uit Geel, was aanwezig op dat orgelconcert en was danig onder de indruk en nam Tom onder zijn Vleugels om zijn zangkwaliteiten naar een hoger niveau te tillen.
Dit resulteerde vanaf 1996 in vele kleinere optredens, voornamelijk huwelijksvieringen en jubileums doorheen gans Vlaanderen.
In 2002 werd Tom aangenomen bij het Conamus mannenkoor uit Geel als solist waarmee hij tal van optredens afwerkte.

Tom kreeg de smaak te pakken en geraakte in 2002 binnen bij Fine Fleur, waar hij van 2003 tot 2007 meezong met The Night of the Proms in het Sportpaleis in Antwerpen. Hij stond er op het podium met onder meer TOTO , INXS, En Vogue, Nathalia, Clouseau, De Kreuners, The Pointer Sisters, James Brown, Joe Cocker, Shaggy, Cindy Lauper, Donna Summer, Ace of Base, Safri Duo, Roger Daltrey (The Who), Frank Boeyen, Thé Lau, Luc De Vos, Texas, Tears for fears, Ike Turner, UB40, Kid Kreole & the coconuts en vele andere…

Ondertussen kwam Tom in Geel manusje-van-al Luc Stevens tegen. Hij had Tom bezig gezien tijdens het kerstconcert van Conamus in de Sint-Amandskerk van Geel in december 2002.
Luc trok met Tom naar het Cultureel Centrum De Werft van Geel waar hij in 2004 mee mocht doen aan “de nacht van het verborgen talent” en in september 2005 bracht Tom zijn allereerste eigen zaalshow.
Twee jaar achter elkaar bracht Tom, samen met Herwig Maes, als steun in de rug, en Jamie de Boel, een collega tenor van Fine Fleur, aan de piano, het beste van zichzelf. Met een repertoire gaande van Marco Borsato, over Billy Joel tot Andrea Bocceli, aangevuld met eigen bewerkingen en ideeën, zorgde Tom, samen enkele duetzangeressen (waaronder Lotte Gillis uit Geel) voor een gevarieerde muziekavond. Het publiek genoot.

Uit de zaalshows van 2005 en 2006 is uiteindelijk, in 2007, ook People On Stage ontstaan. Een groep geëngageerde mensen die maar één doel voor ogen hebben: Mensen een kans geven hun ding te doen op een podium. Ook Tom speelt hierin een belangrijke rol, want na zijn 2 eigen zaalshows heeft hij ondertussen mee het voortouw genomen in de grotere projecten van People On Stage.

In mei 2010 combineerde Tom voor het eerst zijn muzikale talenten met voor hem de nieuwe wereld van het acteren in de Geelse musical GHEELAMANIA. Hij speelde de rol van Jan Christiaens, een geesteszieke uit de Middeleeuwen, die in Geel werd opgenomen door de kanunniken ter reiniging van zijn ziel.

Sinds 2010 heeft hij al zijn pijlen gericht op People On Stage, waar hij als artistiek coördinator meewerkte aan onder andere Mol-in-Scène en De Merodes in Westerlo. In 2014 bracht hij als algemeen coördinator People On Stage in een stroomversnelling door een eerste keer musicalkampen te organiseren. Hierdoor zijn de eigen projecten wat op de achtergrond komen te staan, want de groei van zijn organisatie ging exponentieel vooruit waarbij honderden kinderen en jongeren nu kansen krijgen op het podium, zowel tijdens de vakanties als doorheen het werkjaar.

Toch stond Tom in 2015, precies 20 jaar na zijn allereerste eigen optreden, opnieuw in CC De Werft met een nieuwe zaalshow. Want ondanks de drukke bezigheden bij People On Stage, zal hij op regelmatige basis nog wel eens van zichzelf laten horen.

Meer info over producties waaraan Tom meewerkte vanuit People On Stage, vind je op de website van de organisatie: www.peopleonstage.be.